Formandens beretning 23/24

KIF Håndbolds historie går tilbage til 1941 og som man kan se på væggene omkring os her i Hall of Fame så er der sket meget på de 83 år. Der er sket utrolig meget med selve spillet på banen, med tøjet man spiller i, og med opmærksomheden som håndbolden får fra medierne. I KIF Håndbold er der også sket en masse med selve rammerne. Fra udendørs sommer sport, til hjemmelavet hal på Tvedvej, til ombygget svømmehal på Ambolten til topmoderne idrætsfacilitet. Noget af udviklingen er sket ved egen kraft, og meget er sket ved at følge med tiden og dennes udvikling.
Udvikling over så mange år giver helt naturligt op- og nedture, for man kan ikke altid helt følge med tidens udvikling. Det gælder også KIF Håndbold, men når man kigger over historiens 83 år, så har KIF Håndbold aldrig været sat helt af, og står den dag i dag et meget godt sted.


Det kræver meget af en organisation at være konstant med på udviklingen og nogle gange kræver det et kæmpe mod, hvis man går imod det naturlig samfunds flow. For skal man altid bare følge med strømmen?? Der er i dag meget undervisning og mange kurser, der kan gøre virksomheder og foreningen klar til de nye generationer og deres behov og ønsker. Men er det bare det vi per definition skal levere?? Skal vi nogle gange turde at stoppe og sige, ”Det vi kan tilbyde som
idrætsforening er nogle andre værdier, men til gengæld værdier der i generationer har gjort Danmark til et bedre sted at være.” Det tror jeg på at vi kan. Det tror vi i bestyrelsen på at vi kan. 


Det betyder ikke at vi ikke følger med tiden. Et historisk højt medlemstal bekræfter, at vi gør det meget godt på gulvet. Et rekordhøjt antal frivillige trænere, der måske har landets yngste gennemsnitsalder, bekræfter at de unge finder det værdiskabende at være med i foreningslivet.


Der hvor det kræver mest af os som foreningsledelse er i de beslutninger vi træffer om den retning vi vælger. Jeg vil godt allerede her rose det arbejde mine kollegaer udfører i bestyrelsen. Det er kæmpestort. Men vi skal hele tiden minde os selv om at det gælder om at få andre med på rejsen.


Både i forhold til at bakke op om den retning vi vælger, men også I at få nogle med på at udføre opgaverne. Det er vi lykkedes med og det er en kæmpe styrke for os og det skal fortsat være en kæmpe styrke for os at vi kan organisere de 1000-vis af frivillige timer, både til hverdag og til fest. Vi vil være en forening til inspiration og det tror jeg egentlig også vi er. Vi bliver selv både inspireret og motiveret når vi gang på gang oplever den opbakning vi får fra alle de frivillige og alle
forældre i klubben. Kæmpestor tak for det. 


Det betyder at vi gennemfører en lang række arrangementer og aktiviteter, der enten giver vores medlemmer en god oplevelse eller skaber indtjening, som så kan bruges til de mange sportslige tilbud vi gerne vil have. Som I kan se lidt senere i regnskabet, så har vi endnu en gang haft et år hvor vores aktiviteter er gået godt. Håndboldskoler, salg af Bambusa strømper, afholdelse af bankoshow, hjælp til ligakampe og ikke mindst vores store påskestævne har sikret foreningen det økonomiske fundament vi har sat som mål. Et overskud i sæsonen 2023/2024 på lidt over 250.000,- og en nuværende egenkapital på over 900.000,- gør at vi i dag kan skabe nye tiltag og lave nye tilbud til vores medlemmer. Det har været vores ønske og mål og vi er utrolig glade for at være kommet hertil. Men det er kun sket via den kæmpe opbakning som medlemmer, forældre og frivillige har givet os. 


Selv om vi tror på at vi har mange af svarene til at skabe en god forening i dag så kigger vi selvfølgelig også ud i fremtiden. Vores store medlemsskare er fantastisk dejlig, men det skaber også udfordringer i forhold til vores fysiske faciliteter. Det ser udefra ud til at være helt perfekt, men med så mange store træningsgrupper og med en del store aktiviteter og ligakampe i hallen er vi nogle gange lidt udfordret. Vores trænere løser det mange gang på en god måde, mens det
andre gange bliver for svært. Vi skal sammen med hallen, Håndbold Elite, Hoved foreningen og andre aktører se på hvordan vi sikrer gode rammer også fremadrettet.


Det går godt med trænere og frivillige lige nu, men det er altafgørende at det også bliver ved med det i fremtiden. Vi skal derfor blive ved med at investere i disse. Både med konkret uddannelse, sparring og rådgivning, men også med opbakning, anerkendelse og nærvær. Det lyder nemt, men med en liste på over 70 trænere og ledere – og det er bare dem der kommer i hallen hver eneste uge – så er det en stor opgave. Bjørn gør med hans halvtidsstilling en kæmpe indsats og med opbakning fra Gitte på frivillig basic er KIF Håndbold ikke det dårligste sted at være trænere. Men det må det heller ikke være og vi skal blive ved med at holde fast. Om det kan blive ved med at være optimalt i vores nuværende setup eller om der skal flere resurser til, må de næste år vise. 


Skal man afslutte en beretning med lidt højtflyvende tanker så vil jeg gerne rette mit syn på det begreb, der hedder ”klubben”. For nyligt måtte jeg desværre skrive et mindeord om to KIF’ere der er gået bort. To KIF’ere der på hver deres måde har sat deres aftrykt i mit sind på hvad det vil sige at være en del af ”klubben”. Jeg tror på at vi til stadighed skal arbejde med det begreb. For ”klubben” er ikke bare et fysisk sted. Det er ikke en ting man kan købe eller flytter. En klub er alt det der er i den. Det er medlemmerne, trænerne, forældrene. Det er rammerne, banerne, rengøringen, cafeteriet, parkeringspladsen. Det er bestyrelsen, halmanden, ligaholdet, Kidz holdet. Ja, det er bare det hele. 


Det skal vi alle tænke over og vi skal alle købe ind på præmissen at det er sådan det er. KIF Håndbold er ikke bare et sted man afleverer sit barn – det er en KLUB man melder sig ind i og tager på.